Mbështetje për organizatat mjedisore të shoqërisë civile në Shqipëri.

 • Familjet në Shqipëri hasin vështirësi në pagesën e energjisë elektrike

  Një studim i zhvilluar nga qendra mjedisore Eden në pesë qytete kryesore të Shqipërisë zbulon se familjet shqiptare kanë vështirësi në pagesat e faturave të energjisë elektrike dhe konsumojnë më pak energji se nevojat e tyre.

  Lexo artikullin

 • Festivali i zogjve, mbi 1000 shpendë ekspozohen në Tiranë

  Mbi 1.000 zogj, te klasifikuar në mbi 300 raca të ndryshme qëndrojnë të ekspozuara që prej të shtunës në Qendrën Rinore. Federata e Ornitologëve Shqiptarë ka organizuar “Festivalin e Zogjve” me mbarështues nga e gjithë Shqipëria, nga Italia, Kosova, Mali Zi, Serbia, Maqedonia dhe Greqia.

  Lexo artikullin

 • Bulqizën e dua të pastër nga mbetjet urbane

  “Bulqizën e dua të pastër nga mbetjet urbane” është projekti i cili aktualisht po zbatohet në qytetin e Bulqizes nga Shoqata e Ekspertëve të Rinj Mjedisorë (SHERM).

  Lexo artikullin

 • Të njihemi më shumë me energjinë

  Si mund ta sjellim më afër publikut të gjerë një temë kaq të rëndësishme dhe delikate për gjithë qytetarët? Organizatat e rrjetit të Vigjilencës mjedisore e menduan këtë gjë në mënyrën më të kuptueshme e tërheqëse, duke zhvilluar një aktivitet në një vend të hapur të secilit qytet zbatues të projektit “Së bashku një sy për mjedisin”.

  Lexo artikullin

Forcim për ndikim

Forcim për ndikim

OShC Mjedisore janë të qëndrueshme nga ana organizative dhe hartojnë dhe zbatojnë strategjikisht programet e projektet e tyre.

Rrjetëzim për ndryshim

Rrjetëzim për ndryshim

OShC Mjedisore janë më të specializuara, organizohen në rrjete bazuar mbi tematikat dhe të adresojnë nevojat mjedisore dhe ndikojnë politikat mjedisore.

Edukim për qëndrueshmëri

Edukim për qëndrueshmëri

Komunitetet vendore kanë rritur njohuritë dhe nivelin e ndërgjegjësimit dhe marrin pjesë në mënyrë aktive në lëvizjen mjedisore.

Print Email