Mbështetje për organizatat mjedisore të shoqërisë civile në Shqipëri.

Si ndërtohet një sobë me energji diellore?

Për të ndërtuar një sobë diellore, duhen materiale të thjeshta dhe lehtësisht të gjendshme, kuti kartoni, letër metalike, ngjitës dhe ushqimin që do të pjekim.

Kartonin priteni në formë të përcaktuar për të përthithur sa më mirë rrezet e diellit, mbulojeni me kujdes me letër metalike, apo duke përdorur qeset e patatinave, letrat mbështjellëse të çokollatës.

Udhëzimet për ndërtimin e sobave elektrike i dha ekspertin që zhvilloi sesionin Francisco Javier Macías Fuentes.

Provoje dhe ti këtë sobë në shtëpi duke kursyer kështu më shumë energji.

Mund të ndiqni faqen në facebook të ekspertit: http://bit.ly/2yJSqPL

Aktiviteti i realizuar është pjesë e projektit "Së bashku një sy për mjedisin" i rrjetit tematik Një sy për mjedisin, në kuadër të programit SENiOR II, zbatuar nga REC Shqipëri, financuar nga qeveria suedeze.

Print Email